Proeverij van empowerment: De Hulpkaart

Onze eerste proeverij van empowerment met als thema: de hulpkaart, is goed bezocht. Het was een mooie avond. En daar zijn we blij mee.

Getrud Hemels, voorzitter van het bestuur van Hersenletsel.nl regio Friesland en ervaringsdeskundige, vertelt vanuit haar eigen ervaring de meerwaarde van de hulpkaart. Het theoretisch kader, geschetst door Johan Vlasma (MEE Friesland) en Lobke Kooistra (MEE Drenthe), wordt hierdoor toepasbaar en beeldend verwoord en geeft aan wat de hulpkaart kan betekenen in een leven met hersenletsel. Chris Setz, één van de eerste hulpkaartaanvragers, maakt het verhaal compleet. Hij vertelt over het invullen van de kaart, het gebruik van de kaart en waarom hij de kaart nodig heeft. Een kaart ook die meer zelfvertrouwen geeft. Ook een verhaal dat indruk maakt. Klik hier voor de powerpoint presentatie

Getrud Hemels, Lobke Kooistra, Chris Setz, Johan Vlasma en Monique Vos

Er zijn diverse kaarten of mogelijkheden om te empoweren. De hulpkaart is er één van. Eén, die zeker meerwaarde heeft.

De Hulpkaart: deze kaart geef ik u omdat ik even geen woorden heb.
De hulpkaart is een persoonlijke kaart voor moeilijke momenten of situaties waarin je even de regie kwijt bent. De kaart geeft dan een omstander een handelingsperspectief. De kaart wordt samen met de hulpkaartconsulent ingevuld. 

Meer informatie?

Mail dan met Johan Vlasma van MEE Friesland of Lobke Kooistra van MEE Drenthe. Of kijk op www.hulpkaart.nl

We hebben het programma aangepast en op het eind heeft John van Gemert ons meegenomen in de wereld van golf voor mensen met een beperking. Ook, of juist ook, voor mensen met hersenletsel. Er zijn diverse mogelijkheden en aanpassingen. Golf: voor iedereen, en een blokjesbroek is niet nodig. Geïnteresseerd?  Kijk op www.semslanden.nl of mail met John van Gemert.

Voor algemene informatie of ideeën voor een proeverij, mail dan met Monique Vos, projectleider Hersenletselcentrum Noord.

 

Afbeelding Proeverij van empowerment: De Hulpkaart